each person must live their life as a model for others

Webcambilder är aldrig fel va? Hehe.. Känner mig som en ninja/superspion denna måndag klädd från topp till tå i svart (ok kanske mest en sotare men ändå,.. coolare att va ninja) Hoppas ni får en fin kväll, själv ska jag köpa cola och se film med bästis. Puss på er!

with all our love we can't go wrong

Hej på er! Helgen som var blev sisådär (förlåt om jag maler på och bara klagar nu -strunta i att läsa detta isåfall.) Var ju peppad på utgång med mina fina vänner på fredagen, men efter middagen när jag stod och sminkade mig (superpeppad på att dricka vin) kommer huvudvärken of doom. Jag kan inte stå upp och vinglar ihop på golvet. Migrän :-----) = blev bara att stanna hemma.

Vet att jag inte får missa något mål mat för då kommer huvudvärken + ett härligt illamående som ett brev på posten. Ändå händer det ibland (för jag agerar inte alltid smart) men jag försöker lära av mina misstag. Jag behöver energi(socker)påfyllning ca var tredje timma. Annars blir kroppen paj i ungefär ett dygn, då jag orkar ligga i ett kolsvart rum med stängda ögon. Vilket är rätt trist. Hann även med kroppspanik och ångest (precis som resten av veckan) men idag känns det bättre! Jag känner mig rätt pepp igen! Det är nog sant ändå, att det bara handlar om att stå ut, hålla kvar, inte släppa taget. För det finns faktiskt ett slut på tunnelns mörker.
 
Idag förstår jag att spegeln ljuger. Jag har sett en tjock kossa hela veckan och idag ser jag en rätt normal tjej. Hm. Fysiskt omöjligt att diffa så många kilon på 12 timmar →  spegeln och huvudet ljuger. Har läst dessa texter {länk1} {länk2} Tycker dom hjälper litegrand (i första texten är ju delen om *liking your bones* lite dum/triggande så läs med en nypa salt! Men ändå, en del av texten är rätt klokt.) Har förresten massa filmtips på G om nån är peppad? Hoppas ni har en fin måndag, nu måste jag kila. Puss!
 
Dagens lunch blev mannagrynsgröt och en macka (ja, var lat och orkade inte laga *riktig* mat idag)

saker viktiga att minnas

- ja jag var smalare
- nej jag var inte lyckligare
- nej jag var inte mer självsäker
- nej människor tyckte inte jag var vackrare/roligare/bättre
- nej jag var inte en skör älva
- nej alla mina problem var inte lösta
- ja jag tappade nästan alla mina vänner för jag orkade inte umgås
- ja jag grät i timmar över kalorier/vikt/utseende
- ja jag hatade mitt liv
- ja det kändes som att jag höll på att dö
- ja det såg ut som att jag höll på att dö
- slut.

remember those walls I built? well baby, they're tumbling down

Idag är det alltså den *kollar på mobilen* 26:e september och här snöar det. Redan. Känner att vi kommer få en lång vinter... Hur som, godmorgon. Vad ska en skriva? Mina åsikter om Miss Skinny-kampanjen ledd av Frisk&Fri är 1. tack och lov att det inte var "på riktigt". Vore rätt dundermegahemskt. 2. En rätt klumpigt upplagd kampanj då många tog till sig av dess triggande material (liksom hur känns det att läsa "Do you fit in?" när en försöker bli frisk och fri från en ätstörning? Nepp, inte kung.) 3. Bra jobbat att dom verkligen öppnade upp en debatt om ämnet, med fula knep genom att provocera fram den, men kanske är det nödvändigt? Kanske har vi bara sett förbi liknande "snällt genomförda" kampanjer? Vet ej, men en debatt öppnades iallafall. Och det behövs. För ätstörningar är en fruktansvärd sjukdom som vi måste börja förebygga -inte fortsätta göda. Alla måste vi ta vårt ansvar, frisk som sjuk, ung som gammal, risk som fattig, individ som sahälle. Tillsammans kan vi fixa detta. Jag tar mitt ansvar genom att fortsätta kämpa för att bli frisk, även fast det känns förbannat hemskt och jobbigt just nu. För det finns inget alternativ. Och, på tal om att kämpa låt mig tipsa om lite läsvärda bloggar. På engelska (så kanske får ni som mig tillfälle att damma av engelskakunskaperna.) skriver fantastiska eldsjälar om varför det inte är farligt att äta sent på kvällen, om de olika faserna genom "recovery", om hur många kalorieren frisk kropp egentligen behöver (nyfiken? klicka) om extrem hunger, om "trivselvikt" och en massa mer. Läs ↓
 
http://www.youreatopia.com 
http://fyoured.com
http://thefuckitdiet.com/
http://curveappeal.tumblr.com
http://empoweryourself22.com/
 
Nu ska jag snart springa ner och äta frukost. Hoppas ni får en fin (snöfri) torsdag mina vänner ♥ 

I don't have a choice but I'd still choose you

Jag tänker inte ljuga, det är jobbigt just nu. Det är väl just nu ens verkliga styrka och vilja sätts på prov. För jag vill mer än någonting, och jag kan, bli frisk. Därför vägrar jag ge upp trots att allt är tyngre än nånsin. Jag ger fan i rösterna som skriker hur tjock jag blivit och blir, jag andas djupt och tänker på allt jag är tacksam för i livet, jag ler på bilder istället för att vrida mig som en mask i hopp om att se smalast möjligt ut (lol?) Jag tänker på allt jag orkar och all fysisk smärta jag slipper nu, när jag ser på bilder hur min kropp blivit större. Ja. Det må vara tungt, men hey, det kommer vara värt det. Det vet jag. Jag vill och kan så mycket mer än att vara sjuk i en ätstörning. Jag vägrar kasta bort mitt liv på en sjukdom. Nejnejnej. Kloka personer runt omkring mig har sagt eller skrivit:
"det finns så många saker som är viktigare än vikten"
"det finns inget som heter 'att äta utöver' "
"du är född med egenskaper till att utföra stordåd, kasta inte bort dom på den här sjukdomen"
"du är starkare än samhällets sjuka sjuka ideal".
Några bra och kloka saker jag fått sagt till mig själv på slutet. Jag håller fast vid dessa och upprepar dom om och om igen. För jag ska vinna.
 
Svårt med en lämplig bild till en text som denna?

we will see it from out of space

Förlåt förlåt att det ekat tyst här. Fick en dunderförkylning, då huden brinner och ömmar bara man nuddar i den, då huvudet dunkar varje sekund, då halsen blir riven av tusen kvinar när man sväljer. Kan säga att en upplevt roligare dagar. Helgens planer på utgång blev inget av, inte heller kompisfilmmys. Orkade dock att träffa en finis ikväll, såg ett stört avsnitt GoT (red wedding. så. galet.) och myste lite. Bra. Känns skönt med en ny vecka. Jag behöver en nystart. Har haft ett storbråk med mamma som jag tänker lägga bakom mig nu. Orkar inte bråka/skrika/skälla/vara arg/sur längre, det blir så tråkigt, och är även rätt onödigt och omoget. Så du nya sista septembervecka, jag välkomnar dig. Nu gör vi rätt och har det bra va? 
 
De senaste dagarna sammanfattas: Fåtal höstpromenader, vila, filmtittande med snacks och mer vila. 

sjukstugan

Hej igen. Är som sagt dunderförkyld så orkar inte mycket. Därav dålig bloggning men återkommer med vettigare saker att säga när en är frisk. Hoppas ni mår bra, kram! ♥
 
Äter vaniljglass med kolasås ca hela tiden då det är svalt i halsen

can you see the lightning flashing?

Godmorgon på er! Har precis ätit frukost -mjuk skinksmörgås, vaniljyoghurt med blåbär och AllBran samt några koppar kaffe. Vaknade med en täppt näsa och halsont så kall yoghurt satt redigt fint. Idag ska en kanske ut på stan för att spendera nå slantar (trots att en borde hålla i dessa) och vila bort förkylningen. Hur har ni det?
 
Ha en fn onsdag 

to live will be an awfully big adventure

Att känna glädje inom sig igen. Att vilja le och skratta, att inte bara tvinga sig till det. Att vara peppad, obekymrad, fylld av energi. Att uppskatta utfykter med vänner och släktbesök. Att inte blossa upp rosenrasande över minsta bagatell. Att vilja leva. Här och nu känns det värt allt. Det är värt allt. Livet handlar om mer än vikt, motion, "nyttig" mat och kalorier. Kanske har jag förstått det till slut. 

femtonde september tvåtusentretton

Hej. Jag hopas ni haft en fin helg. Jag har haft det toppen! Umgåts med fina vänner och släkt, strosat på stan, fikat på NK, grillat till lördagsmiddagen. Åh. Så bra jag haft det. Och igår var jag ute med vännerna, träffade många jag inte sett på lång tid och drack billigt tetravin. Sen köade vi i drygt en halvtimme för att sedan smita in bakvägen (gratis!) och dansa sönder i några timmar. Så så kul kväll. Helt klart värt att vara både bakisslö och bakishungrig idag. Hade tänkt städa iordning min vind men det kommer icket att hända -ska sova istället minsann. Puss på er!
 
1. En världsgod hallon/vanilj/marängpaj. 2. En egobild i hisspegeln. 

but it's light outside

Idag är det veckans bästa dag!! ♥ Fredag ♥ Jag har hunnit med att träffat fina vänner och en kusin, baka en matpaj (som en just åt till middag) och äta morotskaka. Bra dag så långt. Ha en bra kväll. Puss!
 
 

you held me down but I got up, already brushing off the dust

Vill bara säga godnatt till er. Hoppas ni haft en fin torsdag. Själv har jag haft en strålande sådan, som avslutades med att godis, popcorn, chips, hallonsaft och glass åkte ner i magen framför Ironman3 med mina finaste bästa vänner. Ångst det vägrar jag pga så fantastiskt att få vara tillsammans med dessa människor igen. Som jag saknat dom. Livet <3

i'm waking up i feel it in my bones enough to make my systems blow

Godmorgon! Variera frukostar jag sa, variera frukostar jag gjort. Idag en roastad macka med favoritkombon smör, skinka, keso och gurka, samt en tallrik vaniljyoghurt med müsli och blåbär. Plus kaffe. MmmmMMmmmMmm. Satt fint i magen ♥ Nu ska jag göra mig iordning, sen väntar en eftermiddag på stan med farmor följt av filmkväll. Pepp! Ha en fin torsdag. 

Kram

who will love, you who will fight, who will fall far behind?

Godkväll. Såg precis klart en av favoritfilmerna, Sweet home Alabama. Åh. Den är så himla mysig och fin. Annars händer det inte mycket i livet. Det rullar på, jag tror det går framåt. Även om det är svårt att märka framstegen är jag säker på att de finns. Jag låter bli att stenhårt kontrollera mängden smör på mackorna, eller mjölken i kaffet. Eller tjockleken på ostskivorna. Ja. Släpper kontrollen, sakta men säkert.
Men ett problem jag har är det här med mättnad. Eller ja, både hunger och mättnadskäslor, dessa kommer som lite hipp som happ. Efter en minimiddag blir jag proppmätt. Magen är full, inte bara något i huvudet. Men en halvtimme senare är jag vrålhungrig igen. Inte konstigt egentlige med en magsäck som krympt ihop samtidigt som kroppen behöver mycket energi hela hela tiden. För att reparera allt den gått miste om under så lång tid. Men det är tungt. Att äta så mycket, så ofta. Jag tror att det är rätt det jag gör, för äter jag inte så är det enda jag vill ha/tänker på matmatmat tills nästa gång jag äter. Och så ska man ju icket ha det som frisk. Men ändå, det slår runt i huvudet av att behöva gå emot. Hela tiden. Aldrig vila. Ständigt tänka, argumentera, förklara. I huvudet. Åh. Jag vill bara bli fri. Nu (eller ja, helst igår.) 
         
Glassbild från i somras och en peppad bild från i lördags iklädd ny turkos body <33

light reflects from your shadow, it is more than I thought could exist

Godafton. Det blir mörkt snabbt på kvällarna, men var är höstkylan? Den som alltid smyger sig på i september, den som lämnar frost på marken, rökig andedräkt i luften och halsdukar virade dubbla varv runt halsen? Inte för att jag klagar egentligen, men nog vore det mysigt att få krypa upp i soffan med en filt och favoritkoppen fylld med te/kaffe/choklad, istället för att svettas iklädd tshirt och leggings när man krattar löv i gassande solsken? Jaja. Kylan kommer ju tids nog, hehe, den har vi aldrig ont om ju!
Har haft en helt okej måndag. Bäst var att få träffa min fina på kvällen och se favoritserien. Bara fyra episoder kvar nu innan säsongsfinalen. Galet spännande (pratar såklart om GoT) Detta följs av en olidlig väntan på season 4.. Nu äter jag vaniljfil toppat med allbran, russin och kanel. Smarr. Ja, en ska äta kvällsmål även om en känn sig proppmätt. Så är det bara för tillfället. Amen. Nä men nu ska jag kanske plocka fram HPboken en sväng innan man somnar.  
 
I brist på bättre bilder dunkar en upp två egobilder från i eftermiddags. Godnatt på er!

grow old with me let us share what we see

Godmorgon. Ny vecka, och inte vilken som helst utan nr.37 vilket innebär att ishallarna öppnar igen! Äntligen. Jag har precis ätit frukost, mjuka mackor med skink/ost, keso och paprika, nån kopp kaffe och ett äpple. Känner att det är hög tid att införa lite variation i frukosten igen. Blivit samma bröd, pålägg osv många dagar på raken nu. Inte för att det är något fel i det egentligen, men är rädd att fastna i en "tygghet". Lätt hänt för min del att vissa måltider blir *säkra*, och andra inte. Så därför är veckans "utmaning" att variera frukosten. Yoghurt, müsli, toast, oboy, smoothie etc.. (Det faktum att detta ger mig ångest är bra, då vet jag att det behövs göras!) Har nån förslag på fler utmaningar så shoot! Är sugen på att testa min styrka men huvudet levererar inte mycket inspiration för tillfället.. Jaja, nu kan en inte sitta kvar här längre. Solen skiner och det måste tas tillvara på.  
 
Ha en fin start på veckan, kramar!

så tar ännu en vecka slut

Godkväll fina! Har ingen söndagsångest ikväll men däremot ångest över de karameller jag åt för ungefär en timma sen. MMmmMMmmMMm. Härligt härligt. MMuuummmmmms. På riktigt, hur förbannat irriterande är det att tankarna inte kan sluta fokusera på att räkna de kalorier jag stoppade i mig "utöver"?! Att tankarna inte slutar skrika att jag kommer fortsätta äta lösgodis utöver varje kväll och bli överviktig? Att jag inte slutar intala mig själv att jag är en idiot som förstör min hälsa? Att jag mår dåligt över något så naturligt som mat?!  Det är förbannat irriterande att må så sämst av något så simpelt som godis, för jag vill inte att mitt mående och mina tankar ska baseras på vad jag stoppar i munnen. Det har jag gjort i sju år, nu är jag mer än tillräckligt less på denna skit.
Just därför stoppar jag i mig godis på en söndagkväll (efter kvällsfikat.) För att jag inte ska behöva må dåligt av mat. För att jag en dag ska slippa dessa förbannat irriterande tankar. Jag åt godis en söndagkväll -so what?! 

to last for a lifetime and beyond

God söndagsmorgon på er. Förlåt att bloggningen blivit knaper i helgen, har helt enkelt inte hunnit med. På fredageftermiddagen fick jag ett sms som föreslog förfest i en studentlägenhet följt av utgång, vilket jag blev stört pepp på. Kändes fantastiskt att vara taggad igen -att verkligen vilja gå ut och ha kul, att det inte kändes som ett tvång. Så efter lite piff hamnade jag i en etta där det dracks fulfdrinkar, bussade till stan för att skratta mellan olika krogar innan klockan slog halv två då min bästa mötte upp mig i stan. Sen promenderade vi hem tillsammans i en ovanligt varm septembernatt.
Lördagen innebar att vakna o-bakis (drick ungefär 1½liter vatten innan du somnar -så effektivt) baka en marsipantårta fylld med chokladmousse och jorgubbsvaniljkräm. Åka en tur till mormor&morfar där det köptes massa billigt lördagsgodis, följt av besök på en litet café. Förresten, hur SJUKT att en kan sitta barbent den 7e september kl 18?
Ja. Lite lagom stora utmaningar jag tagit mig an i helgen. Lösgodis (utan att veta antal/mängd) en glasflaska röd cola på café (kan inte minnas jag drack det senast?!), marsipantårta, tacomiddag x2 och spontan utgång. Känner mig så stolt! Nu lyssnar jag på disneymusik och dagens planer innebär att städa, promenera i höstsolen och umgås med bästa. Brabrabra.
 

det sista som lämnar en är hoppet

Believe it can be done. When you believe something can be done, really believe, your mind will find the ways to do it. Believing a solution paves the way to solution.
Dr. David Schwartz

oh your mouth is poison, your mouth is wine

Goder kväller fina ni. Kom precis hem från en myskväll med en bra person. Började med att han (som strax är utbildad massör?!) kom in på mitt rum med en massagebänk, så jag fick världsbäst ryggmassage. LyX lYx! Paniktankar om att han känner fettet kring höfterna slog jag bestämt bort. Gång på gång. Tänker inte missa sånt här pga idiotiska tankar som ej är välkomna längre.
Blivit många myskvällar med denna i veckan -bra. För jag tycker om personen ifråga. Vid 22:45 ikväll krängde jag för andra kvällen i rad kvällsmål. Ok, att äta sent på kvällen är fortfarande lite jobbigt men det går lättare för varje gång. Än så länge ingen bulle pga 0% förbränning och 100% fettlagring på kvällen. För herregud så funkar inte kroppen. Då vore min bror (som äter ca halva dagsintaget av sitt energibehov mellan kl 20-23) dödligt överviktig. Vilket han inte är. Däremot är han glad, rolig och växer så det knakar på längden (avis). Så, snart ska det vara en självklarhet att äta när jag är hungrig, inte när klockan säger att jag bör äta! Hur som haver, nå bilder från denna torsdagseftermiddag ↓
 
       
1. Jag + massagebord. Kan ej beskriva hur fantastiskt avslappnande det var. 2. Agerade läxhjälp åt lillebror i eftermiddags :')
 
3. När läxan äntligen var färdigställd firade vi med kladdkaka och vaniljglass (+ kaffe till mig då) Gottgott.

you held me down but i got up

Vi kan titta ungefär tillbaka ett år i tiden tänkte jag. Då hade jag precis börjat på komvux och läste igen det jag missat under sjukskrivningen 2:a året på gymnasiet. Därför bestod dagarna av mycket eget plugg, eftermiddagarna av häng med bästis över kaffe/frukost/kakor, vardagskvällarna av filmtittande och de obligatoriska smörpopcornen samt helgerna av dansande. Bra grejer!
 
1. Sista dagarna av sommarlovet bakades blåbärscupcakes 2. Och jag ensamefterfestade med blåa chips <3
3. Sen kom september, komvux började, jag *gaddade* mig 4. och PLUgGadE rätt mycket matte.
5. Några veckor senare kom den efterlängtade Stockholmsresan med bästis 6. Vi åt b la Morotskaka på NK<3
7. Prova lite *finkläningar* på beyondretro 8. för att sedan ta nattåget hem. Var dödens trött när jag äntligen kom hem 05:44 (sittplats på tåg garanterar att du håller dig vaken) men prov kl 8 = drack många koppar kaffe för att hålla mig vaken några timmar till.  
9. Håret färgades ljusbrunt och luggen klipptes i början av oktober 10. Jag dansade till disney på förfest.
11. Låg en del i sängen med huvudont och tröstade mig med juliskum 12. Tog lillebror till skolan en iskall morgon. 
 
Jag har alltid tyckt om hösten, den 2012 var bra. Men i november/december började hjärtat göra lite för ont och huvudet kom sakta med säkert på idéen att ta ut det över maten. Att allt blir enklare om man inte äter. HA. Största lögnen som finns, förstår inte hur jag kunde köpa den ännu en gång.. Men. En lär sig av sina misstag. Vet nu hur signalerna ser ut, och vad jag ska göra då. Ja, förra hösten var fin, och denna ska bli än finare!

som jag borde vara hos

Godkväll på er fina ni. Har påbörjat två inlägg tidigare idag, men orden har inte riktigt velat fastna på skärmen. Nu får det bli lite hipp som happ. Har idag träffat två fina (som jag druckit kaffe, promenerat eller sett serier med) bakat en kladdkaka, fått höra att jag är den vackraste som finns, låtit fem cm slitna hårtoppar falla, ätit svenska äpplen och två portioner middag. Hej konstant hunger! Ja. Livet rullar på, trots att det känns motigt att inte ha börjat universitetet denna termin. För som en klok person sa "det är ett halvår, knappt det. Vad är det motför ett helt liv? Universitet och all världens utbildning kommer finnas kvar, precis där det är just nu, men om du inte tar hand om dig själv, låter dig bli fullt frisk i kropp likväl som tankar , kommer du kanske inte finnas kvar." Kloka ord. Världen ligger vid mina fötter i januari, för då börjar jag skolan 100% frisk och fri. Åtta år som sjuk kräver kanske mer än en månads *recovery*, även om det inte känns så för stunden. Hur som, det jag vill komma till är att → Sätt alltid dig och ditt välmående i första rummet! ← Oki?
 
Godnatt nu!

inte ens en bråkdel ur bildmappen "allt detta, det gör livet så jävla värt"

so tell me what you want to hear

För nån timma sen satt middag finfint i magen. Timjanmarinerad, helstekt kycklingfilé med potatis, grönsallad och cremefraichsås (som tyvärr ej fick vara med på bilden..) Gott. Nu knaprar jag på lite choklad och dricker kaffe tillsammans med morföräldrarna. Fint att kunna vara en del av sånt igen. Blir inte riktigt samma sak (tycker jag) om en sitter med ett glas vatten och endast kan fokusera på hur innerligt kroppen vill ha en chokladbit men man lyder istället hjärnan som bestämt sagt NEJ! Yolo, det ska va gott att leva etc.
 
 Dagens middag. Som sagt, sås och även tranbärsdryck adderades sedan -ser smått *bantningsaktigt* ut med bara kyckligt och kokta pären hehe, så var ej fallet. 

hälften av dom som älskar exploderar

Godmorgon på er fina. (Hehe börjar känna ett mönster i när jag bloggar (morgon/kväll..)) Idag vaknade jag dödshungrig klockan halv 7, men orkade inte gå upp och äta. På tok för trött. Somnade om på magiskt vis, vaknade 8 och då tog jag mig upp. Denna frukost satt rätt superfint ↓ i lilla magen. Har börjat vara så enormt hungrig, hela tiden. Helt sjukt vilka mängder jag kan äta, och speciellt om man jämför med vad jag levde på i våras/somras? Stört. Försöker iallafall att lyssna på kroppen men i ärlighetens namn känns det rätt så läskigt. Men liksom, enda sättet att ta reda på om jag verkligen kan lita på min kropp är genom att äta som den behagar. Så jag testar. 
 
Frukost. Två mjuka mackor (polarbröds farfarskaka -mycket smarrig!) med smör ost/skinka och keso toppat med gurka. Till detta kaffe med mjölk, och en skål frukt som icke fick va med på bild (jordgubbar, päron, banan) Ha en fin tisdag!

ja då ska det finnas tid att älska fritt

Och så var det kväll, igen. Vände denna från snudd på sämst till bra. Kvällen började med gråt, bråk, ångest. Mums, härliga grejer minsann. Men så fick jag krafter från ovan (lol nej, innifrån!) till att ta jag mig i kragen och intala mig att jag visst ville hitta på något (trots att det kändes som den sämsta idéen nånsin.) Efter några rutor marabou, en kopp kaffe och lite concealer under ögonen träffade jag en fin prick för promenad till affären, införskaffande av godis och sedan GoT-tittande i sängen med pussar och karameller. Bra grejer.
 
Tankarna om hur onyttig det är med något så sockrigt och kaloririkt som godis (och marabouchoklad?!) på en måndag. Men HEY. Jag ska inte bry mig för jag vill inte bry mig. Så istället biter jag ihop och vägrar lyssna. Vägrar träna på rummet när jag kommer hem, vägrar spegla mig för att se hur låren/armarna/magen ser ut. Istället tänker jag på att: Det är inte viktigt i mitt liv, det är inte så jag vill spendera min framtid. Och intalar mig att: Jag är så mycket mer än en sjukdom. Mitt värde är så mycket mer än en siffra.
 
Hursom, slutsats av kvällen → Ibland är det värt att tvinga sig till att göra något som i stunden känns nejnejnej, för då får jag i efterhand en så mycket roligare och bättre kväll än om jag sitter på rummet och självömkar. 
 
Avslutar detta smått allvarliga inlägg med en bild från en fin disneyfilm, för att önska godnatt! 

lite hårprat

Gårdagen sov jag större delen av dagen, och inatt sov jag nio timmar. HaHaHa. Stort sömnbehov någon? Har precis ätit frukost, snart ska jag ut och köpa en färgbomb till håret. En sån där inpackning med färgpigment i, toppen om man som jag (tillsammans med tusentals andra som ätit dåligt) har sopig kvalité på håret. Har tappar ungefär hälften av mitt hår (tur som tusan att jag hade tjockt hår) efter denna svältperiod. Tidigare gånger har håret klarat sig rätt ok, men nu sa det verkligen ifrån. Som resten av min kropp. Ännu en anledning att ta hand om sig och äta tillräckligt. Håret förstörs. Jag hade precis blivit blond när håravfallet började, och kunde inte fortsätta med blonderingar då det gjorde för stor skada på mitt känsliga hår. Så under ett par månader levde jag på sparad tid och hade en mörk utväxt, men nu i helgen tonade jag det brunt. Fanns inte mycket alternativ. Så, ni som ännu har ett hår i bra kondition, vårda det! Håret är inget kroppen prioriterar, därför måste den först ha tillräckligt med energi til alla viktiga organ och processer i kroppen, därefter extra energi som kan gå till hår och naglar. Så ät tillräckligt och näringsrikt (nog med fett, vitaminer, kolhydrater och protein. Uteslut inget!) Ni som svälter och redan har ett skadat hår, det växter ju faktiskt ut igen! Men det tar sin tid, så ju snabbare en börjar äta bra, kommer det friskt hår tillbaka. 
 
Häften av dagens frukost. Rostade en till macka efter denna (en vill j ha varma rostemackor!) Ha en fin måndag!

but we'll still be the same as we are

Godkväll på er fina! Hur står det till? Här har det varit bakissängläge hela dagen. Hehe. Tål nog inte alkohol riktigt lika bra som majoriteten, kroppen mår rätt sopigt dagen efter. Hjärtklappning, illamående, ont i magen, huvudvärk, svettningar. (Och nej, dricker inte enorma mängder, utan ungefär som vännerna.) Detta innebär att jag intar fosterställning i sängen och ber till högre makter att det onda ska försvinna. Kring 16 blev jag människa idag. Fantastiskt bra kändes det. Då kunde jag äntligen äta! Åt mat i verkligen rejäla mängderGick ändå rätt okej. Ja, det känns jobbigt pga 1. att jag får för mig att jag hetsäter, vilket är helt idiotiskt då jag behöver maten. Jag hade inte ätit tidigare så dubbla mängder är inte fel. Inte hetsätning. 2. Ordningen/mängderna/tiderna blir omkastade och jag förlorar kontrollen (då jag vägrar räkna kalorier) men hallå?! Det är precis vad jag behöver öva på. Att våga lita på kroppen och på att den vet vad den behöver. Sen tog jag mig ut på en pyttepromenad i spöregnet och försökte återställa vätskebalansen i kroppen genom att dricka många glas Loka mango. 
 
Lite om gårkvällen då. Jag hade kul. Åt hamburgermiddag med två av mina bästa vänner som är så bra. Sen cyklade vi till förfest (superkul) följt av krogen (heltokkul). Krogen är ju oftast lite dreggig och seg i förhållande till förfesterna (som alltid är jätteskoj!), så där vid kvart i två blev jag less och fick sällskap halvvägs hem. Slutsats: En bra kväll. Men alkohol och fest är inte samma grej längre. Kanske är jag less? Utgång ca var tredje vecka känns väldigt lagom, förut var 1-3 gånger/vecka standard. Som man ändrar sig! 
 
Två ifånebilder från igår. Nu ska jag dricka (hehe skrev ordet Loka mango och suget kom tillbaka) och sen nanna kudden. Kram!
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Här kan du skriva en liten presentation om dig själv & bloggen.

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus