to last for a lifetime and beyond

God söndagsmorgon på er. Förlåt att bloggningen blivit knaper i helgen, har helt enkelt inte hunnit med. På fredageftermiddagen fick jag ett sms som föreslog förfest i en studentlägenhet följt av utgång, vilket jag blev stört pepp på. Kändes fantastiskt att vara taggad igen -att verkligen vilja gå ut och ha kul, att det inte kändes som ett tvång. Så efter lite piff hamnade jag i en etta där det dracks fulfdrinkar, bussade till stan för att skratta mellan olika krogar innan klockan slog halv två då min bästa mötte upp mig i stan. Sen promenderade vi hem tillsammans i en ovanligt varm septembernatt.
Lördagen innebar att vakna o-bakis (drick ungefär 1½liter vatten innan du somnar -så effektivt) baka en marsipantårta fylld med chokladmousse och jorgubbsvaniljkräm. Åka en tur till mormor&morfar där det köptes massa billigt lördagsgodis, följt av besök på en litet café. Förresten, hur SJUKT att en kan sitta barbent den 7e september kl 18?
Ja. Lite lagom stora utmaningar jag tagit mig an i helgen. Lösgodis (utan att veta antal/mängd) en glasflaska röd cola på café (kan inte minnas jag drack det senast?!), marsipantårta, tacomiddag x2 och spontan utgång. Känner mig så stolt! Nu lyssnar jag på disneymusik och dagens planer innebär att städa, promenera i höstsolen och umgås med bästa. Brabrabra.
 

Kommentarer
Heart deniiise :)

Hej!
Kom på att jag lovade dig receptet på min cheesecake jag gjorde för ett par veckor sedan! Helt glömt bort att lägga upp receptet på bloggen så jag slänger in det i en kommentat här till dig istället! :)


12 bitar
Botten:
200 g digestivekex
1-1/2 dl smält smör
1-2 dl kokosflingor

Fyllning:
200 g vit choklad
2 äggulor
400 g philadelphia cream cheese
3 dl vispgrädde
2 äggvitor

Garnering:
hallon och citronmeliss

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen och rör ner smöret. Tryck ut massan i botten och upp längs kanterna på en pajform, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna och rör hastigt ner äggulorna. Mixa chokladen och färskosten till en jämn smet i en matberedare. Vispa grädde och äggvitor styva var för sig. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen. Ställ den i frysen över natten. Garnera med färska bär och blad av
citronmeliss. Låt kakan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter före servering.

Hoppas det smakar! :)

Svar: Åh, tusen tusen tack fina du, detta ska provbakas -låter hurgottsomhelst! :) Kram!
Linnéa Johansson

2013-09-08 @ 18:19:57
URL: http://flikkand.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Här kan du skriva en liten presentation om dig själv & bloggen.

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus