to last for a lifetime and beyond
Hej!
Kom på att jag lovade dig receptet på min cheesecake jag gjorde för ett par veckor sedan! Helt glömt bort att lägga upp receptet på bloggen så jag slänger in det i en kommentat här till dig istället! :)
12 bitar
Botten:
200 g digestivekex
1-1/2 dl smält smör
1-2 dl kokosflingor
Fyllning:
200 g vit choklad
2 äggulor
400 g philadelphia cream cheese
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
Garnering:
hallon och citronmeliss
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen och rör ner smöret. Tryck ut massan i botten och upp längs kanterna på en pajform, cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda skalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt det svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna och rör hastigt ner äggulorna. Mixa chokladen och färskosten till en jämn smet i en matberedare. Vispa grädde och äggvitor styva var för sig. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll upp smeten i formen. Ställ den i frysen över natten. Garnera med färska bär och blad av
citronmeliss. Låt kakan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter före servering.
Hoppas det smakar! :)