i can't pretend, i guess that's love

Hej fina ni. Från och med nu gör jag den här dagen gör jag till en bättre än den igår. För jag vill ju inte vara sjuk längre. Jag vill inte vara trött, grinig, gnällig, utmattad, sur, lättstött och allt möjligt tråkigt. För jag är faktiskt sjuk fast jag har svårt att acceptera det. Jag behöver mat. Mat är medicinen. (Tillsammans med annat, som acceptans och tålamod.) Äter i skrivande stund på en sesamkaka mellan mellanmål (yoghurt med müsli och banan) och middag. Läskigt? Ja lite. Gott? Som attan! Så ångesten bryr jag mig inte om. Den får väl göra sitt bästa för att riva sönder mig, för jag är starkare än ätstörningen. Tusen gånger starkare. Och så jävla less på skiten. Jag har bara ett liv och det ska jag inte slösa på att slava under ett sjukt samhälles ideal. Gah. Nu är jag pepp igen. Kram ♥
"Sesamfrön är väldigt näringsrika, de innehåller mycket B-vitamin,e-vitamin och mineraler som fosfor, järn, kalcium, magnesium och zink. Sesamfrön innehåller sesamin som är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer."
 

ordbajsning

Hej igen. Idag har varit en sann s-k-i-t-d-a-g. Asså AH orkar inte med hur förbannat dryg den varit enbart pga mitt förbannat dåliga humör. Som i sin tur beror på att maten inte blivit bra. Det är ju så uppenbart hur mycket sämre en mår, psykiskt och fysiskt, utan ordentligt med mat i magen, och ändå väljer jag själv att göra så här? Blir så förbannad på denna jävla pissiga sjukdom.

Har dock gjort en bra grej idag. Jag fick kontakt med en dietist (som jag haft kontakt med tidigare) på ungdomsmottagningen så den 8e augusti kommer jag få träffa henne. Ska bli så skönt att få prata av sig en aning. Tror att det är nästan omöjligt att bli 100% frisk från ätstörningar utan stöd. Det inser jag efter att ärligt ha försökt klara det ensam i tre månaders tid. Visst att själva börja äta/gå upp några kilon går vägen, men sen. Det är då det tar stopp för mig. Jag kan liksom inte nå längre, och det vill jag ju. Jag vill nå hela vägen fram. Jag ska nå hela vägen fram, och därför är jag så jävla stolt att jag sökt hjälp. Det är inte det enklaste, men väldigt viktigt. Tänk på det alla ni fina som mår dåligt över mat/kropp/ångest/vad som helst. Det ska inte behöva vara så, det finns hjälp att få, men man måste våga stå på sig för att få den. Jag har fått höra att jag kanske är lite undernärd, att jag behöver ta kosttillskott och vila några dagar av flera läkare på vårdcentralen efter att ha berättat hela min historia och (trots att det borde vore mer än nog) haft ett bmi på 15,8 och en puls på 35. Man ba EH, nja du. Tur att jag då haft en underbar mamma och pappa som hjälpt mig. Annars hade jag nog inte överlevt. Ätstörningar är alltid allvarliga och samhället behöver nu genast börja ta dem på större allvar. Alla som mår dåligt över sin kropp/mat och hindras leva fullt ut är sjuka nog för att få vård, stöd och hjälp. Så enkelt ska det vara. 
.
Gud vad jag ordbajsar. Förlåt. Återkommer med vettigare ord imorgon. Lovar. Puss!

Saker jag gillar med mig själv, som inte är relaterade till utseende/vikt

♥ Jag är glad och skrattar ofta
♥ Jag är pedagogisk och bra på att förklara saker
♥ Jag är snabblärd 
♥ Jag är duktig på att förstå hur saker hänger ihop/funkar (kort sagt: teknisk)
♥ Jag är bra på språk 
♥ Jag är en fena på att baka och kan exprimentera fram goda kakor på egen hand
♥ Jag är duktig på att skriva texter
♥ Jag är bra på att ta väl hand om mina tänder och mitt hår
♥ Jag är social och har lätt för att prata med människor
Hur ser din lista ut?

sommarfågelns sista rop

Godkväll fina. En lite tung kväll med tårar och ångest. Över saker jag verkligen inte vill ha ångest över. Utseende och kroppens storlek. Jobbar så hårt på att acceptera min kropp och tänka på allt fantastiskt den kan göra, men ibland är det verkligen tugnt. När det känns som att man aldrig kommer nå fram till mållinjen. Aldrig bli fri, oslagbar, en vinnare. Över den här jävla ätstörningen. Men så är det inte. För det är dom som ståndaktigt står kvar, trots att allt tycks falla sönder, trots man aldrig tycks kunna ana ljuset i tunnels slut, som en dag når fram till mållinjen. Jag är en av dessa nu. En av dom som ståndaktigt står kvar, fast ångesten river likt en miljard kvinar och kväver mig från alla håll på samma gång. För jag vet att jag vill och kan så mycket mer än att leva för en sjukdom. Därför står jag kvar. 
 
Bra lista. Ta den till er, okej?

and no one can stop me now

God eftermiddag igen kära ni. Provar att blogga från iPhonen för första gången då jag sitter ute i solen. Tydligen ska det fina vädret slut imorgon så bäst att passa på ju! Hur har ni det? Själv åt jag lunch för nån timme sedan och som jag velade fram och tillbaka kring huruvida jag skulle ta kolhydrater till min egengjorda kycklingsallad eller ej. Egentligen är det ju självklart att jag ska ha det till en SALLAD, men ändå blev det en kamp. Tänkte annars kan jag ju äta si och så sen blablabla.. Satte till sist ned foten och tog några stora slevar pasta till. Så var det med det, en fullvärdig måltid. Som det ska vara. Nu peppar jag snart mellis. Ska mest troligt äta mannafrutti. Eller vaniljyoghurt med müsli och jordgubbar från landet.. En får se. Ha det fint!

 

i need another story

God söndagsmorgon fina ni. Igår var en lugn dag. Spenderade en liten del av kvällen med en pojke som jag inte alls vet hur/vad/om jag känner för (mer än att jag gillar när vi är tillsammans.) Vi tog en promenad till ica (fast jag föredrar coop) och köpte varsin burkläsk. Sedan gick jag hem och spelade dotaspel tills kvällen slog midnatt. Då somnade jag. Hoppas att alla intressesmurfar hoppar upp och ned just nu.
 
Hur som, vet inte riktigt hur jag känner inför somliga av mina vänner just nu. Det är svårt att få ihop det här med vänner/ork/ätstörning, och vissa visar ca noll respekt för det. Kanske inte dom bästa av vänner då dessa även har problem själva. Att umgås med olyckliga människor drar verkligen ner en i skiten. Jag vet att jag borde undvika det då maten blir svårare när jag blir depp, men det är svårt att säga nej till personer som tidigare varit väldigt nära vänner. 
 
Jaja. Tänker inte klura mer på detta, utan det får lösa sig. Idag vaknade jag hungrig och åt en god frukost. Mackor, kaffe med mjölk och en skål med hallon (ni kanske börjar förstå att jag älskar kombon mackor+kaffe+frukt?)
 
 

maybe we can make it alright we can make it better sometime

Hej fina. Har precis förberett dagens middag (stekt kyckling på italienskt lantbröd med chili/basilikasås) och i väntan på att kycklingen ska bli genomstekt skriver jag några rader. Om absolut ingenting men när det är bland det bästa som finns (att klä tankar i ord) skriver jag ändå. Det här med att ta dom sista stegen bort från en ätstörning är svårt. Jag kan hålla mig flytande, men jag vill nå längre än så. Jag vill bli fri. Helt och hållet fri från alla tankar kring mat/kropp/vikt/kalorier. Jag tror det handlar om att låta det ta sin tid. Att sakta men säkert börja leva och ta steg för steg bort från ätstörningen. Tålamod är en dygd (som jag inte begåvats med) och det är nog där lösningen ligger. Att hålla ut. Att ståndaktigt stå kvar, aldrig vika, aldrig sluta kämpa emot. För en dag finns det onda inte längre. Bara man står kvar. Till hösten börjar jag skolan igen, om jag mår bra. Det ska jag göra, för livet liksom. Det är banne mig bra bra. 
 
 

att alltid vara stark

Egentligen gillar jag inte att vara deppig på vintervindar, men samtidigt orkar jag inte ljuga. Har gått från en bra period in i en dålig. Jag är på väg in i en period då varje måltid är en utmaning (även de "säkra") där jag intalar mig själv att jag borde äta mindre och mindre, där jag vill bli så smal att jag inte orkar stå på benen (hatar att min hjärna tänker så här.) Jag är på väg in i en period där jag tappar kämparglöden, där jag glömmer varför jag blir frisk och inte ser meningen med det, en period där jag bara vill gråta och inte äta. Jag hatar dessa perioder. Det är dessa som fått mig att falla om och om igen. Jag vill klara av ångestperioden nu. Jag är stark och vill inte vara en del av det sjuka. JAG VILL INTE. Det är bara så jävla utmattande att vara stark. Att varje sekund av varje dag vara stark. Men det finns inget val, inget alternativ. Så jag klänger mig fast, grabbar tag, håller hårdare än nånsin, för att inte falla. Jag vill inte. Jag är stark.
 
 
 

finfredag

God eftermiddag. Igår kom visst somamren tillbaka (precis lika fint som där i slutet av maj/början av juni ju!) Har legat ute i solen (bakis) och solat. Kom på att det kanske inte är det bästa då jag redan har vätskebrist så kilade in nu. Ja just det, anledningen till att jag är bakis då då. Igår var det galej! Först grillmiddag (tillsammans med ett glas rött såklart) och sedan förfest med drinkar. Just innan klockan slog midnatt tog vi oss in till en uteservering och pratade tills stängning. Sen cyklade jag hem och somnade bumb -dödstrött. Bra kväll men rätt jobbigt med alkohol. Tyvärr. Blir alltid extra svårt med maten då, vilket är en anledning till att jag dragit ned på festandet rätt mycket sen jag i början av sommaren började jobba för att bli frisk. En annan anledning är att alkohol ett gift = inge bra att dricka för ofta. En tredje anledning är att jag hatar att vara bakis. Fy fan, dagen efter är ju som att vandra genom helvetes djupaste hålor iklädd full vintermundering. Ångest över alkoholens kalorier, panik över vikt/kropp/utseende (vilket jag HATAR att jag bryr mig om egentligen) tilsammans med en huvudvärk från hvetet och magont är ingen kunlig kombo. Men, försöker utmana mig själv i alla fall nån gång i månaden och gå ut. Känns som att det händer så mycket spännande jag missar annars? Ikväll ska jag (som om det inte vore nog) äta på restaurang. Men, det ska gå bra! Jag vill ju leva, får aldrig glömma det. 
 
 
 
 
 

i can almost see it, that dream i dreaming

Godmorgon. Sitter vid frukostbordet och har precis ätit. Mjuka smörgåsar med ost/skinka, ett grönt äpple och några koppar kaffe. Gott. Nu ska håret tonas lite mörkare inför kvällen -då är jag bjuden på tjejmiddag samt utgång. Och imorgon på restaurang. Herregud vilka utmaningar. Men det ska gå bra. För jag vill inte vara ätstörd längre. (Satan vad jag kämpar bra.) Hoppas ni har det fint. Ta hand om er och njut av sommarvärmen. Puss!
 
Till hösten ska jag kunna dansa igen

vi lever i ett samhälle som uppmuntrar ångest, ätstörningar och kroppshat

Ätstörningar, ångest, kroppshat, svält, tokträning, dieter, stress, press, utseendefixering. Allt detta måste få ett slut. NU.Fastnade framför några dokumentärer på youtube igårkväll och blev livrädd. Det finns så många miljoner människor i världen som mår dåligt på grund av mat och sin egen kropp. Som lider av ätstörningar. Mat och kropp, som en borde se som livsnödvändigt och älska/hylla/visa respekt för, men istället undviker till största möjliga mån och hatar hatar hatar. Så intensivt en bara kan. Man skapar ett stort lidande genom att trixa med maten, svälta och hata sin kropp istället för att vara lycklig, fri, energifylld, spontan etc under sina ungdomsår (vilket i värsta fall fortsätter följa en hela livet.)
 
Jag inser nu (vilket fick mig att gråta hejdlöst hela kvällen, av sann lycka och lättnat blandat med panik över vad jag gjort mot min fina kropp i så många år) att jag aldrig aldrig aldrig vill vara en del av det här längre.
Jag vill inte vara en del av denna sjukdom.
Jag vill inte vara en del av dess statistik.
Jag vill inte falla offer för denna sjukdom.
För jag vill inte ha den, jag ser inte längre någon stolthet i den, jag kommer bli av med den. Jag valde inte att få anorexi, men jag väljer att inte längre ha anorexi. 
 
Hittade en superpepp liten video här (klick) och dokumentärerna (som inte är pepp men fick mig att öppna ögonen rejält) handlar om en 13årig flicka med anorexi (klick) samt denna (klick) som visar upp livet för ett par unga människor med anorexi eller bulimi på ett behandlingshem i Florida. Gud. Tårarna bara rann. Så hemskt att detta är miljontals människors vardag. Så otroligt många lider. Och jag blir så jävla förbannad på att medier och samhället inte kan agera, som ex att välja bort rubriker om viktnedgång och dieter, att enbart ha pinnsmala modeller och skyltdockor, att unga flickor lär sig att det viktigaste kvinnor kan vara vackra (och smala). Detta måste få ett slut. Var en del av revolutionen, bryt hatet mot din kropp NU och var istället stolt över den fina kropp som är bara din. Som kan springa, skratta, smälta mat, föda barn, skapa nya celler, läka, rita, räkna matte osv osv. Det finns så mycket mer än utsidan. Vi måste våga vara förebilderna som visar resten av världen det. 
 

fråga 50-100

51. Vilken är din favoritdrink? Strawberrydiquiri i drinkväg, annars vin!
52. Gillar du din boende-situation? Just nu är den nödvändig
53. Vilken är din favoritdag? Fredag
54. Din favoritmat? Åh kan nog inte bara säga en men sushi, matiga sallader & grillat är favoriter
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Jag behöver rätt lite sömn, men iallafall 6h
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga? Hehe nä (i och med att jag är sjukskriven)
57. Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Svårt när jag inte går i skolan längre, men förut hände det väl.. 
58. Vilken är din favoritfrukt? Räknas färska jordgubbar? Annars är ju päron gott
59. Äger du en digitalkamera? Jo men jag vet inte var den är..
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag? Nästa år blir jag 21. Känner mig som 16 :-)
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Lite pedantvarning på mig när det kommer till sådant. Måste. Vara. Rätt. Börjar liksom klia i hela kroppen annars
62. Tror du på liv på andra planeter? Alltså liv i en galax typ 100000miljarder ljusår härifrån? Ja det är väl möjligt? Liksom tror inte vi är de enda som är reserverade till att leva riktigt
63 Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg var nog pappa (bråkade om mat //mogen)
64. Tror du att Gud är man eller kvinna? Tror inte på Gud, men om jag nu gjorde det skulle jag tro att han var något större än ett väsen med kön (könet är orelevant till vad en kan ådstakomma helt enkelt) 
65. Vad var det senaste du åt? Frukost. Mjuka mackor med keso/ost samt ett grönt äpple och kaffe. Mums!
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Är så himla anpassningsbar så kan vara hurtjejigsomhelst och sminka mig i timmar (lol på generalisering om att tjejer gillar att sminka sig nu, sårry för det) och passa in bra bland mina tjejvänner, eller rapa högt, dricka cola och spela dataspel en hel natt (vilket då ska vara *killigt*) och smälta in perfekt bland killkompisarna. 
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?  Jag fick en död släktings namn :-)
68. Gillar du senap? Nja.. På hamburgare men annars inte
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Först tycker jag synd om mig själv och hatar precis allt i nån timma (tar liksom på mig offerkoftan) men sen tarjag av mig den genom att påminna mig om allt jag är tacksam för, hur bra jag har det och hur mycket värre det skulle kunna vara. Brukar funka. 
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja altså hellre det än bungyjump, men inget jag skulle betala för
71. Har du varit inlagd på sjukhus? Ja
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej men skulle så gärna vilja ha en cheerleaderdräkt alt konståkningsklänning 
73. Tycker du om att krama folk? Hehe i ärlighetens namn, inte i allmänhet. Är få jag är bekväm med att krama...
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Händer inte så ofta (smsar ca 9,9 av 10 gånger) men ja, nog skulle det vara irriterande?
75. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? Rätt många, Harry Potter och dödsrelikerna är bara ett exempel 
76. Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Haha alltså detta låter kanske mkt ego men har fått höra ett par stycken. Främst Hayden Panettiere, Scarlett Johansson, Keira Knightly, Jennifer Lawrence och Natalie Portman. Vet inte riktigt var folk från dessa idéer ifrån dock...
77. Vad är du allergisk mot? Inget speciellt, nyser kanske lite på våren av pollen men annars så
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Försöker välja ekologiskt kött där djuren fått leva gott och får därmed inte så dåligt samvete, men önskar att jag en dag är frisk nog att äta vegetarisk kost. I dagsläget sätter någon form av "diet" (trots att detta är en väldigt bra sådan) igång tokiga tankar i mig. Får dock väldigt väldigt dåligt samvete om mat kastas bort. Då har ju en ko, kyckling eller gris dött helt i onödan?
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Ingen aning, måste fråga!
80. Vad är det första du gör när du går upp på morgonen? Springer på toa hehe. Sen brukar jag klä på mig och därefter äta frukost. 
81. Vilket är ditt roligaste barndomsminne? Kommer inte på något just nu faktiskt??
82. Vad får dig att gråta? Ensamhet, ångest, stress, mat. Jobbar dock på att bli av med detta!
83. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Spontant: Inget alls, men så ska man inte svara. Jag vill gilla hela min kropp, vara nöjd och stolt över alla fantastiska saker den kan göra. Hjärnan är jag rätt nöjd med. Tack vare den kom jag in på univeristetet ju!
84. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Sånna ska man inte ha, för alla kroppsdelar behövs. Liksom fine om jag är missnöjd med min mage, men inte tusan vill jag att någon tar bort den? Hur skulle jag då se ut?
85. Vem är din knasigaste vän och varför? Haha alla mina vänner är knasiga!
86. Har du gjort någonting olagligt någon gång? Hehe ja..
87. Vilken musikkonsert var du på senast? Stadsfesten
88. Vad har du för färg på tandborsten? En röd superman-tandborste
89. Har du varit med på tv någon gång? Nepp
90. Har du levande blommor hemma? Inte på mitt rum, men mamma och pappa har blommor både ute och inne
91. Vilken är den dominerande färgen i din garderob? Pastellfärger
92. Har du körkort? Önskar att jag kunde svara ja
93. Har du en bästis? Ja ♥
94. Hur ser dina sängkläder ut? Just nu blommigt och rosa
95. Vad får dig att koppla av? Att vara hemma, ta en varm dusch, lägga mig i soffan och stänga av alla sociala medier. 
96. När skrattade du hjärtligt senast? När jag hittade ett fantastiskt youtubeklipp igårkväll
97. Vad ska du syssla med när du blir pensionär? Förhoppningsvis bor jag med en pigg gubbe, har ett par barnbarn och bakar bullar cupcakes till dessa. 
98. Vilken var din bästa ålder? Kanske 18-19, då mådde jag himla bra. 
99. Berätta vad du tycker om dessa 100 frågor? Haha det tog så mycket längre tid än jag trodde
100. Vad skulle du helst av allt vilja göra just nu? Dansa eller åka skridskor!

happiness is a complex path that becomes easy only as we walk it

Vill bara slänga in ett litet godnatt innan jag somnar framför Oceans13. Har precis ätit ett sent kvällis (mackor med skinka/ost, äpple och te) efter jag kom hem från min bästis. Planerade ett mysigt fika på onsdag och middag med utgång på torsdag. Lite läskigt men vad tusan, jag vill ju leva? Det blir bra. Kul. Fint. Levande. Spännande. Äventyrligt. Jag längtar! Man måste våga för att vinna.
 
 
 

so wake me up when this is over

Godkväll. Eller det kanske inte riktigt är kväll än, men nästan. Har precis avslutat dagens middag, som blev tortellini fylld med spenat och ricotta samt tomatsås. Mums vad gott! Jag har inbillat mig att jag inte gillar pasta, men det är ju en lögn. Det är ju supergott. Idag har jag verkligen skött maten exemplariskt efter matschemat. Letade fram mitt gamla schema från bup och har kört efter det till punkt och pricka. Känns så bra (och lite ångestfullt men det bortser jag ifrån.) och ansvarsfullt. Jag är ju 20år nu och att ha föräldrar som tjatar om maten stjälper nästan mer än det hjälper. Det tar som bort det lilla självförtroende jag har kvar. Men om jag istället lyckas på egen hand känns det så jävla bra. Som idag. Det ger liksom nya krafter att se hur mycket en klarar själv. Nu ska jag vila magen lite och sen kanske träffa en vän. Ha en bra måndagskväll ni fina!
 
 
 
 

ny vecka nya val nya möjligheter

Godmorgon! Först ett tips på lite morgonläsning (klick) Himla läsvärt, verkligen kloka ord. Igårkväll gjorde jag om bloggens design (genom att leta rätt på en ny gratis stilmall hehe) och jag gillar den en massa. Nu har jag precis knaprat i mig frukost (gott!) och ska göra mig klar för en ny dag. Ska tänka positiva tankar hela dagen och ta hand om min fina kropp. Jag har ju bara en sådan.
"Your ambition should be to get as much life out of living as you possibly can, as much enjoyment, as much interest, as much experience, as much understanding. Not simply be what is generally called a success."
-Eleanor Roosevelt
 

fråga 1-50

1. Vilken svordom använder du mest? Försöker att inte svära alls men tyvärr kommer dessa väldigt spontant när jag ex slår mig. Mest använda är nog kuk, helvete, jävlar. (Gud måste sluta med dessa pinsamheter)
2. Äger du en iPhone? Ja ♥
3. Vad åt du till frukost? Just idag blev det yoghurt (vanilj!) med müsli, en mjuk ostmacka, juice och kaffe
4. Hur många resväskor äger du? Ingen alls faktiskt. Lånar av föräldrarna när jag ska ut på resor
5. Använder du flip-flopps? Nä, men crocs hehe
6. Var köper du dina matvaror ifrån? Ica eller coop ju!
7. Skulle du hellre ta bilden eller vara med på den? Vara med på bild, kan inte riktigt det där med foto
8. Vilken var den senaste filmen du såg? Warm bodies. SÅ BRA! Se den.
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis? Kompis!
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Jag skulle beställa massa från nastygal ♥
11. Har någon någonsin kallat dig lat? Höhö mamma ett par gånger..
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? När ångesten/oron är hög, ja.
13. Vilken låt lyssnar du mest på just nu? Wake me up (gillar ej avicii i vanliga fall, denna låt är ett undantag!)
14. Vilken är världens bästa artist just nu? Finns så många bra, men James Blake är fantastisk. 
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nej de tror jag inte!
16. När var det senast någon stötte på dig? Det var nog i London när en kille ~25år sa Hey beautiful ba sådär till mig.
17. Vad åt du till middag senast? Köttfärssås och spagetti!
18 Använder du huvtröjor? Jadå
19. Kan du vissla? Nä :(
20. Vem var den senaste som ringde dig? Pappa
21. Vilken är din favorit attraktion på ett nöjesfält? Slänggungorna!
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Mina vänner är så fina, det tror jag inte.
23. Vilket riktnummer befinner du dig i? 0950
24. Tittade du på tecknat när du var liten? Ja men det var ju det bästa jag visste! Disney ♥
25. Hur långt är det till ditt närmaste köpcentrum? Tror det är sisådär 30mil till ett riktigt köpcenter, men har ju några gallerior nära.
26. Hur många syskon har du? 3 stycken
27. Är du blyg inför det motsatta könet? Inte mer än inför tjejer, vilket är ytterst lite.
28. Vilken film kan du alla replikerna till? Alla alla är nog svårt att sätta, men batman begins kan jag nästan
29. Äger du några popband t-shirts? Nja, närmast är nog starwars-tshirts
30. När flög du senast? Förra månaden
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord? 6 på vardera långsida, och en på sidan = 7 alltsomallt.
32. Läser du för skojs skull? Jamenvisst!
33. Pratar du några andra språk? Engelska
34. Diskar du din egen disk? Stoppar in i diskmaskinen (och plockar upp lite då & då)
35. Har du gråtit offentligt? Hehe på restauranger.....
36. Har du en stationär dator eller en laptop? Bärbar
37. Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja om det är något vettigt/spännande/kul/givande så!
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Skulle gärna vilja ha en tattoo men vet ej vad..
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? (Tidsenlig fråga etc.) Svar nej. Jag är en vuxen människa som kan betala för mig själv. Mitt kön är inte relevant för hurvida jag kan betala middag eller ej. 
40. Kan du kasta macka? Hehe riktiga smörgåsar kan jag kasta, kasta macka på vattnet är lite svårare. 
41. Har du någonsin varit i USA? JA -i NewYork och fina Central Park 
42. Vad har du med dig in på bion? Hm cola zero :-) Fan vad tråkigt. Nästa gång blir det godis!
43. Vem var din favoritlärare och varför? Min mentor under gymnasiet, som även var min språklärare
44. Har du dejtat någon av en annan religion? Alltså, då jag inte är religiös är religion ej väldigt centralt. Man får tro precis vad man vill så länge man ej skadar/sårar någon annan tycker jag.
45. Vad har du för väder? Tjoho sol!
46. Har du en blogg? Näää hehe
47. Vilket är ditt favoritämne på gymnasiet? Historia och engelska
48. Gillar du att flyga? Det är väl trevligt?
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor, omtänksam, lugn, ljuger ej.
50. När sov du senast på golvet? Under förra sommarens festivalbravader
Hade tänkt svara på 50 frågor till men herregud, detta har ju tagit hela morgonen. Resten får komma en annan gång. Cred om en kotte orkar läsa. Puss!

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
 

nu tog ännu en vecka slut

Och så blev livet fint igen. För mina vänner är så bra ♥ ♥ ♥ Min familj likaså, mina bröder, min mor & min far. Så glad att jag har er omkring mig. Ni får mig att orka. För jag ska nå hela vägen in i mål. Hur läskigt det än må kännas. För JAG är stark, inte ätstörningen.

can you wear this broken crown?

Hej igen fina ni. Har under dagen besökt mormor & morfar som bara bor en liten cykeltur bort. Där bjöds det på kokkaffe (hua!) och prat i uterummet. Därefter köpte jag middagsmat på stans dyraste mataffär och drog mig hemmåt för att tillaga middagen. Gjorde något till mig och min lillebror som jag velat äta länge men inte riktigt vågat -spagetti med köttfärssås, riven ost och ketchup. Mums vad gott det var. Och inte farligt alls (positiva tankar!!) Mat ska vara gott! (Ok att man inte bara kan äta gott hela hela tiden utan ibland måste man bara äta för att få energi, men över lag så..)
Under kvällen har jag peppat med positiva tankar (och ätit nektarinpaj med vaniljsås.) Orkar inte med denna stress jag skapar i mitt eget huvud (det är ju bara där den finns liksom.) Orken återvänder bara jag ger min kropp tid att läka. Jag måste acceptera att det inte går att bli frisk/pigg/lycklig av en dag med bra matintag och vila efter hela 7½ år med knäppa/dåliga matvanor, för lite vila och för mycket rörelse. Det tar tid. Men det går framåt. Sakta men säkert ska jag klara detta. Det lovar jag mig själv. För lovet kommer bli så jävla fint. Det har det varit, och ska bli igen. Tänk positiva tankar med mig, okej? För vi är så bra. Precis just nu är vi bra nog. Låt ingen få er att tro något annat. 

when you tell the world

Idag steg jag upp i tid och åt en god frukost framför en bra serie. Nu ska här städas. Sen lunch, och kanske en promenad i solskenet. Hur har ni det? 
 

it's a little bit funny, this feeling inside

Lördag igen. Egentligen borde jag vara med mina vänner (det är det jag har en enorm ångest över nu, mat/kropp/kalorier/vikt känns lite avlägset.) Räsla/ångest/panik/oro för att jag missar livet. Istället sitter jag ensam på mitt rum. Men hur gör man när orken inte finns? När suget, lusten, gnistan, är borta? Den där energin jag hade förr, som gjorde alla äventyr, dansa på krogen till stängning, strosa på stan, ta en fika, jobba tidiga mornar, pussa på en pojke jag inte alls borde pussat på, allt var så fantastiskt roligt. Och jag orkade med det. Nu finns inte orken. Jag är bara oändligt trött.
Men jag ska ta mig samman. Ge mig någon vecka till. Jag vet att jag kan ta mig tillbaka återigen. Jag har gjort det förr och kan tveklöst göra det igen. Det lovar jag mig själv att jag kan. 
 
I övrigt går maten bra. Tror jag? Jag vet inte riktigt vad känslorna säger. Orkar inte fokusera just nu. Snart en ny vecka. I övermorgon. Då tar jag nya tag. Så det så.
 
Har snaskat på lördagsgodis idag. Gott!
 

tre-övning nr.2

Saker som varit bra idag
♥ Lyssnade på min kropp och bestämde vad jag skulle göra utifrån den, inte utifrån vad omvärlden sa (stark/mogen/modig)
♥ Skötte maten relativt bra idag (modig/snäll)
♥ Var snäll, lugn och glad mot familj (mogen/trevlig/härlig)
 
Saker jag är tacksam över idag
♥ Min familj, min mamma. Att hon alltid är så snäll och hjälper mig/bryr sig
♥ Tacksam och stolt över att jag kom in på universitetet till hösten
♥ Att livet väntar på mig, och kommer bli så bra så bra
 
Saker jag behöver hjälp med
 Att våga tro på mig själv
♥ Att börja tycka om mig själv och min spegelbild
♥ Att ta det lugnt
 
 

mitt i veckan

Återigen, godmorgon. Först och främst: Fan vad bra det känns att göra r-ä-t-t. Att äta den mängd som kroppen behöver (dels enligt schemat, dels enligt vad kroppen säger.) Åt två mjuka mackor (inte mätt) men efter en skål jordgubbsyoghurt med hallon och banan blev jag allt mätt! Känns bra. (Och jobbigt, men det får inte spela någon roll.) Jag vill bli frisk.
 
Tänk lite fina tankar om er själva när ni möter er spegelbild idag, okej? Exempel: Jag är fin, jag är vacker, jag duger. Eller min favorit: Jag är fan bäst! Kram ♥
 

here your dreams are safe

Så tar denna tisdag slut. En bra dag som innefattat god mat, mys med en fin vän och filmtittning med far samt ett gott kvällsmål bestående av macka, te, blåbärsyoghurt. Mums. Avrundar nu med lite serier. Imorgon ska jag ut på äventyr med tåg med lillebror. Blir spännande. 
 
 

those who don't believe in magic will never find it

Godmorgon, igen. Jag har precis intagit en väldigt god frukost. Youghurt med müsli och hallon, mjukmacka med smör, skinka och gurka ♥ Målet avslutas nu med livets dryck -kaffe med mjölk.
Vad som händer idag vet jag inte alls. Kanske blir det middag på restaurang (lite läskigt, men det ska gå bra) eller så bara en hemmadag. Ska nog nätshoppa lite på asos hihi. Hoppas ni får en fin start på denna tisdag. Make it count! 
 

och tiden tickar på så snabbt så snabbt

Det känns som nyss det var nyår, som jag firade med en redig fylla och tight klänning, men det var ett ½ år sen.
Det känns som nyss jag var jag på festival i södra Sverige och sov i ett trångt tält, men det var 1 år sen.
Det känns som nyss jag hatade min kropp mer än någonsin för jag hade ett bmi på 23, men det var 2½ år sen.
Det känns som nyss jag började på bup och gymnasiet, men det var 4 år sen.
Det känns som nyss jag fick ett syskon, men det var 8 år sen.
Det känns som nyss jag var liten och oförstörd, men det var många år sen. 
 
Det jag menar är att tiden går fort, om jag inte låter varje sekund räknas. Så jag låter varje sekund räknas, från och med idag. Jag har mått bra idag. Ätit bra mat, umgåtts med mor och syskon, träffat vänner och fikat, gått i skogen och bara andats djupa andetag. Jag lever just nu. Inte i gårdagen eller för morgondagen. Just nu. 

fina måndag

Hej igen. Kom hem till mina skogar, ängar, får, friska klara vindar och lite regniga dagar. Trivs uppe i de norra skogarna, fast det var skönt med värme och sol för ett tag. Känner mig så rädd samtidigt som jag utmanar varje dag. Jag lever inte inrutat utan varierat och fritt, men är ändå ork och viljelös. Bra kombo. Vet inte hur man kommer ur den här s-k-i-t-e-n. Vill bara bli pepp och pigg. Det ska inte kännas som att man tvingar sig till att göra roliga saker? 

Tog en paus i skrivandet, gick istället ut på en promenad i skogen. Fantastiskt hur humöret kan vända av lite frisk luft. Åt därefter en fantastiskt god lunch (grillad lax, jasminris, sallad och tzatsiki.)  Nu ska jag vila lite, därefter träffa en fin vän. Hoppas ni mår bra! ♥
 
 

sommarpaus

Godeftermiddag. Nu åker jag ut till sommarstället för att andas, njuta, ha det bra. Äta gott och bada mycket. Älskar älskar vårt sommarhus. Det är så fint.
Tänkte lämna ångesten på vägen, och inte heller hämta upp den på vägen hem igen. Hörs om en vecka eller så. Tills dess vill jag att ni tar hand om er själva! Puss ♥
 
 

utanför fönstret rasar regnet

Jobbiga dagar har det blivit här på slutet. Men har inte låtit det gå ut över maten, nej. Den måste fungera bra ändå. Fast huvudet är depp behöver inte kroppen tömmas på energi. Jag ska inte straffa kroppen ännu mer då knoppen redan är nere. Bara urkorkat. För vems skull gör jag så? Ätstörningens. Inte mitt eget val/önskan/whatevah. Är väl aldrig jättepepp på att slå mig själv när jag redan har ont, vilket är ungefär samma sak. (Är dock aldrig peppad på att slå mig själv vilket talar emot det jag gjort mot min kropp i ca 8års tid...) Jaja. Tar hand om den nu. Med mat i bra mängder och på regelbundna tider. Lagom med rörelse (promenader) och tillräckligt med sömn. Kanske kommer jag i form igen. Det hoppas jag iallafall. Kram ♥
 
 
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Här kan du skriva en liten presentation om dig själv & bloggen.

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus