how could you be so heartless?

Hej hallå där! Hade en skoj utekväll i lördags, men (hehe) det blev en eller två klunkar för mycket av det *goda* --> mådde sisådär igår. Men idag har jag varit fitforfight igen, mår rätt strålande och är så så lycklig för det!! Har varit ute på en cykeltur med bröderna och filmmyst med bästis. I övrigt saknar jag att ha en dusch och peppar nya Thor-filmen som har premiär på onsdag. Hur har ni det? Pussar ♥
 
 
Provade kläder i lördags -förevigades med min rätt dåliga webcam.

on the sleepless roads the sleepless goes

Lite bilder sen sist. Spegelbild innan jag cyklade till stan, morotskaka hos bästis, filmmys med samma bästa framför A cinderella story samt snön som föll för några nätter sen.

Hej igen. Så var det lördag igen, redan? Är megapeppad inför kvällen som innebär utgång med dans och vin och bra vänner. KUUUUUL. Har börjat dagen med messmörsknäckemackor, en hårtvätt i handfatet (då badrummet renoveras) samt dans till SpiceGirls. Nu ska en äta lunch och sen köpa *groggvirke* hoho. Hoppas ni mår bra, tusen kramar och en massa pepp! 

mittwoch

Hej fina ni! Mittiveckan heter denna dag på tyska -vilket är sant ju. Om bara två dagar är det helg. Peppen! Tror helgen kommer innebära bland anant att: äta kinabuffé med bröderna, dansa och dricka vin med vännerna och träffa en fining. Blir nog rätt toppen! Vidare då, idag har jag (som rätt ofta) tagit sovmorgon, ätit brunch, lånat ca 10kg böcker på biblioteket och ätit en kärkelsmumstårta framför IronMan. Åh. Ljuva liv ♥ Kom precis hem från apoteket där jag hämtat ut medicin, och nu blir det middag. Köttbullar och stuvade mackaroner <3
1. På väg ut i regnet/till biblioteket. 2. En kärleksmumskaka med vaniljglass. 

för jag har hört att man blir stark först när man känner sig som det

Bloggar sällan nu för tiden, då orden inte finns. Behovet att skriva av sig tunga tankar, ångest och rädslor är mindre nu, så meningarna jag skriver blir färre. Samtidigt vill jag ha kvar den här bloggen, jag tycker om den. Jag tycker om att skriva. Och än är jag inte riktigt frisk, jag har inte nått mållinjen på alla de plan. Men jag har gjort ett jävla jobb sen i augusti. Jag har ryckt upp mig och vågat så himla mycket, jag är verkligen på gång nu. Jag litar på min kropp på ett vis jag aldrig gjort tidigare, och jag börjar, sakta men säkert, må bra. Det känns läskigt att skriva, som om den sköra lycka jag börjat bygga upp ska raseras (igen) när jag säger så. Men, det är så det ligger till. Och till stor del är man själv ansvarig för sin lycka. Jag rev själv lyckan för knappt ett år sen när jag började trixa med maten (igen.) Det gör jag inte om. Som sagt, jag har kommit långt. Jag är starkare, piggare, gladare. Mer peppad och mindre trött. Fortsätter jag så här kommer jag en dag vara helt fri, det vet jag. Snart är jag nog inte alls rädd länge -utan vågar lite till 100% på kroppen. På att den inte luras, på att den orkar. Snart. Bara en håller fast och vägrar att ge upp (för tidigt.) 
Jag ser så fram emot att börja plugga till våren. Idag är jag sysselsatt med att hjälpa till hemma, städa/diska/tvätta/agera läxhjälpare (bara för att inte gå under av uttråkning) samt med att pyssla, baka, rita, fika med fina vänner, skriva, ha filmmyskvällar, ta promenader i den kalla hösten och dansa lite. Ja, göra sånt som jag tycker om helt enkelt. Det ges plats för mer och mer andra aktiviteter när ätstörningen inte kväver en längre. När ångesten inte lamslår mig i timmar, när val av maträtt/bröd/pålägg/dryck inte tar en halv dag, när nätterna inte är sömnlösa och orken noll. Det är så jävla skönt. Och jag är så jävla stolt över mig själv. Det går ju att bli frisk, om en vill! ♥
 
Sluta aldrig kämpa. Kram på er!

Ett recept

Hej på er! Tänkte bjuda på receptet på arraksbollar -det är egentligen hur-enkelt-som-helst att göra, enda kruxet är att du behöver sockerkakssmulor. Från en tårtbotten/sockerkaka/chokladsockerkaka. Ungefär vad som helst fungerar, så länge kakan är mjuk. Sen gjorde min far det bästa felköpet på länge då jag bad honom köpa arraksarom (denna) men då kommer han hem med Dr. Oetkers Romarom istället. Lite besviket bakade jag arraks(rom)bollarna med rom-aromen (för jag orkade inte cykla på affären och byta hehe.) Men när jag provsmakade smeten för att se hur mycket arom jag skulle använda insåg jag att detta var världens bästa grej. Romarom! Så himla mycket godare och mildare än arraksaromen! Rekommenderas till alla som vill baka dessa.
 
Till ungefär 20 bollar:
6 dl kaksmulor
150 gram mjukt smör
1,5 dl florsocker
3 msk kakao (ta mindre, kanske 1 msk, om du använder chokladsockerkaka)
1 msk kallt, starkt kaffe
Rom/arraksessens efter behag. Jag använde omkring 2 tsk, men prova dig fram. Olika märken är olika starka!
Chokladströssel
 
Smula sockerkakan till små smulor (i en mixer eller för hand.) Blanda i smör, florsocker, kakao, kaffe och romessens. Vispa krämigt med elvisp. Låt vila i kyl en timma eller så, för då blir det enklare att forma runda bollar. Rulla dessa i chokladströssel och sedan är det bara att äta:)

det är mitt liv, jag sätter gränserna

Jag brukar tänka att det handlar om att skapa en hållbar livsstil. En livsstil där du orkar precis allt som du vill orka. En livsstil där du gör allt du vill göra. En livsstil som du trivs med, en livsstil som gör dig lycklig, en livsstil som du tycker om. Det är du som sätter upp gränserna (på gott och ont) för hur livet ska komma att bli. För det är ju så att vill du räkna kalorier livet ut, eller gråta över att ha ätit en "godis för mycket" (eller inte äta godis alls) så är det okej. Det är ditt liv, din kropp, din gåva. Kroppen och livet är ditt. Det är endast upp till dig vad du vill göra med det. Ingen kan komma och säga till dig vad som är rätt och fel i ditt liv. Du bestämmer. (Självklart, är man totalt bortom sina sinnes fulla bruk gäller det inte, men som med allt annat, läs detta med en nypa salt.)
 
Du bestämmer över ditt liv. Det är du som har ansvar för hur ditt liv ska se ut. Och, hur vill du då att ditt liv ska se ut? Hur vill du leva ut om ett år? Eller om fem, tio år? Vill du sitta fast i ätstörningen, sjukskriven, trött, kall, ensam? Fast i tvång kring mat, träning, kalorier? Gång på gång behöva tacka nej (och komma på en fungerande ursäkt) till sociala tillställningar, drömma om mat, längta efter goda bakverk på café men alltid nöja sig med en kopp grönt te. Springa ut i isande regn/kyla/snö för att slippa ångestens slag. Och drömma om att en dag slippa allt. Att en dag kunna äta den där marabouchokladen, gå på den där roliga festen, slippa den milslånga springturen när kroppen bara vill vila. (Alltså, vill du sakta men säkert ta död på dig själv genom att vara ätstörd? För det är det som väntar om en följer ätstörningen.)
 
Tyvärr är det så att du aldrig kommer vaka upp en dag och så är ätstörningen borttrollad. Om inte du förändrar ditt beteende kommer du aldrig bli frisk. Om du inte väljer det friska, varje dag, varje sekund, försvinner inte tvången, ångesten och tankarna. Man väljer inte att få en ätstörning, men man måste välja att bli frisk från den. Det finns inget imorgon, snart, sen. Utan det enda som är säkert är det vi har just nu. Välj därför att bli frisk nu. Inte imorgon, snart, sen. Givetvis ska en inte behöva bli frisk på egen hand, det är ett tugnt och svårt arbete som kräver 100% av ens tid varje dag. Be om hjälp! Från föräldrar/vänner/lärare/skolsköterskan/någon du litar på. Det som spelar roll är att du har viljan. Som sagt. Det är mitt liv (ditt liv.) Bestäm hur du vill leva det och börja kämpa. Det gör jag. Ingen ska få ta ifrån mig möjligheterna till ett lyckligt liv. 
 
Det är så jävla lättande och underbart att känna hur en lämnar ätstörningens värld. Till våren börjar jag plugga och just nu känns allt så bra. Livet är fint ändå. Pepp och kramar till alla ni!

bra saker den här onsdagen

1. Att fika och strosa på stan med min fina farmor 
2. Att äta pannkakor, glass, grädde och sylt till middag (döda mig så gott)
3. Att ta en kvällspromenad med en bra bror under en lysande måne omgiven av gula löv och minusgrader
4. Att jag har så himla fina vänner och så fin familj
5. Att jag vågar och inte ger upp
6. Att jag äntligen ska få nanna kudden och sova 

I'm waking up, I feel it in my bones enough to make my systems blow

Hej, och som vanligt, förlåt att jag inte uppdaterar nå vidare bra. Har haft en del för mig de senaste dagarna -vilket varit så himlarns skoj. Helgen innehöll fika med två viktiga och fina personer, middag med en av tidigare nämda (aka bästis) förfest samt utgång med både gamla och nya bekantskaper plus en skogsutflykt med familjen. Bra grejer. Denna kvällen har jag pluggat, sovit och sett filmen Pacific Rim (tips tips!) Lutar åt att hitta något att äta nu pga tycker det är väldigt svårt att somna hungrig. Sen ska jag sova igen mvh konstant trött. Hur har ni det? ♥
 
Två bilder från igår. Hade ny tröja och mössa, fyndade på Ginatricot och HM. Dessutom bästa mobilskalet. 

keep it real for the people workin' overtime, they can't stay living off the governments dime

Hej fina ni. Vad jag uppdaterar dåligt, trots att jag inte gör något vidare speciellt på dagarna. Jag vet inte riktigt var tiden tar vägen? Iallafall, en liten lägesrapport: Idag har jag vaknat av en mardröm (inge vidare kul) för att skynda med lillebror till skolan. Därefter bakat en prinsesstårta, arraksbollar och en mjuk äppelkaka. Höll mig sysselsatt från 10 - 14, sedan kom huvudvärken på besök. Därför har resten av dagen bestått av vila/sömn/gråt till twilight-filmerna. Kort sagt, har haft en fin och lugn dag vilket jag verkligen behövde. Kroppen har varit helt utmattad (av okänd anledning) i flera dagar nu. Ibland behövs extra vila och då är det bara att ge kroppen det. Att tvinga sig ut på en promenad i det *fina vädret* när kroppen skriker nej är inte okej. Även om det känns så rätt och bra i stunden, när man börjar snöra på sig gå-skorna. En vill ju inte gå miste om solens strålar. Nej, sätt dig på en balkong/altan/gräsmatta isåfall, lika mycket frisk luft och sol där. Vill kroppen vila ska den få vila. Punkt. 
 

till kylan på balkongen, där lovar jag mig själv igen

Idag efter lunchen hände något jag inte trodde jag skulle göra igen. Jag tog ett glas mjölk. Och drack -bara så där, rakt upp och ned. Jag såg den ekologiska mjölken stå där i kylen samtidigt som jag stoppade in resterna av woken, och kände hur gärna jag ville ha ett glas mjölk. Så, jag tog ut paketet och hällde upp ett glas. Satte mig ned vid bordet igen och drack. Åh. Mjölk är inte *flytande kalorier* -mjölk är mjölk. Inte xxkcal/dl a xxkcal/glas. Utan en dryck som kroppen behöver då och då. Jag har länge haft enormt svårt för drycker med *kalorier* i (alltså allt annat än lightläsk, vatten, kaffe ioh te ungefär.) Men idag gick det bra. Idag klarade jag att dricka det där glaset mjölk. Och nu är magen nöjd. Att klara en sån här grej påminner mig om hur mycket jag klarar nu motför då. Hur stark jag blivit, och hur tacksam jag är över de framsteg jag gjort. Det är värt att kämpa. 
 
PS. Åt även en syltkaka till mjölken pga mjölk+kakor=sant. DS.

sånt som är bra i oktober

går runt i t-shirt och är trött, sitter på pianot bakom flaskor, glas och fimpar

Söndag. Himlen har varit grå hela dagen. Rummet är i kaos, precis som inombords. Jag har känt mig bakis (trots att jag ej förtärde alkohol igår) hela dagen. Hm. En sisidär sinnesstämning idag alltså. Har gjort det jag tycket bäst om ikväll. Som att skriva, lyssna på Maggios nya skiva, spela kortspel med mina bröder, se disneyfilmer och dricka cola. Och det funkade rätt bra. Ångesten mildrades och jag skrattade flera gånger när lillebror visade mig youtubevideos. 
 
Gårkvällen blev sådär. I korta drag såg den ut så här: Klockan närmar sig 18 och jag är megapeppad på utgång, dans och gott vin. Men samtidigt panikar jag över att kläderna och jag ser fel ut. Klumpig och stor. Tar på bussen till stan, där jag bryter ihop och får en ångestattack av högsta graden. Springer gråtande bort från folkmassorna. Regnet döljer tårarna och jag vill mest bli ett med leran under fötterna. Ringer pappa som hämtar hem mig. Duschar varmt, tar medicin och lugnar ner mig framför favoritfilmen. Äter kvällsfika (trots att det eldade på ångesten, för samtidigt var jag så arg på ätstörningen) och drack vaniljte. Ja, så blev min lördagskväll. Gärna fler av den varan tack! Nej, skämt åsido. Det är just av den här anledningen jag ska bli frisk. Ätstörningen ska inte få förstöra mitt liv längre. Jag vill ju så mycket mer, och därför kan jag bli frisk
 
Idag har jag tagit sovmorgon till 11, promenerat bland höstlöven och gjort ingenting. Peppar nästa vecka, den ska jag göra bra. Jag ger inte upp, för det kommer bli bättre (så länge en inte släpper taget.) Nu tänker jag se film [här] innan jag somnar. Godnatt på er fina!

har glitter på kinden, blicken ner i marken, alla på rad

Godmorgon på er. Här sitter jag nyduschad med en god frukost i magen. Åh frukost ♥ Hade en fin men lite tråkig dag igår då det sades hejdå till ännu en vän som flyttar långt bort.
Annars tuffar det väl på. Lite tungt till och från, men hey, det går. Jag vägrar ge mig, till slut blir det bra igen. Jag biter ihop, låter bli att ta långa promenader och äter utan matschema (självklart ändå rillräckligt, för jag lyssnar på vad kroppen ber om.) Ja. Jag är något utmattad av allt kämpande men samtidigt hoppfull. Nu åker jag för att ta blodprov (tack att jag slipper fasteprov.) På återhörande! 
En aktiv flerkorn med skinka, keso, gurka och en rostad med ost, keso och gurka (givetvis även smör) samt en kopp kaffe med milch. Ha en fin fredag, puss på er!

oh the winter winds are coming in

Godmorgon på er. Dagens frukost blev favorityoghurten, Arlas vaniljyoghurt. (Får lite ångest av att köpa icke-norrmejerier-produkter men den är ju så god!) Tillsammans med blåbär och AllBran serverades den, till det några koppar kaffe och en mjuk skinksmörgås. Bra grejer. Idag letar jag efter en ny dator (vilken djungel) och fikar på stan med en vän. Bra grejer det också. Ha en fin onsdag va? Puss!
 

ett år genom webcam

Tänkte att vi kan titta lite i mappen innehållande flest bilder -*Toshiba webcam*. Tror jag snart är uppe i 2000 bilder (hehe enbart på mig själv hehe..) så tar sin tid att öppna denna mapp.
 
September 2012
Jag hade pannlugg, plattat hår och älskade batman mer än nånsin (därav batman-tröja + batman-logga kluddad på handleden)
 
Oktober 2012
Jag bytte ut batman-tröjorna (för stunden) mot klänningar av alla de slag (som en blåprickig och en rosa tyll) men luggen hängde kvar.
 
November 2012
Pluggade en massa matte, dansade i guldig tröja på 19års dagen och försökte på de två nedre bilderna se ut som NewGirl-Jess (obs! till en maskerad.)
 
December 2012
Sista pluggrycket och jag åt många skumtomtar<3 De sista bilderna var de sista som togs 2012 när jag taggade nyårsafton. Tog då beslutet att luggen skulle sparas ut, vilket var ca det drygaste jag gjort. Men det gick = alltså går det att bli frisk från ätstörningar också :--)
 
Januari 2013
Håret gick från mörkaste brun till koppar, jag fick jobb på Fantasyland och älskade boll-frisyren. 
 
Februari 2013
Fick festliga örhängen som tack för att jag barnvaktat lillebror många kvällar på raken, köpte blåa discopants (+ lekte *hiphopig*) samt var bakis och/eller morgontrött.

Sen tar det slut på bilder av något värde. Mars - augusti 2013 var tråkiga månader (med få undantag) som jag tänker stoppa undan och aldrig plocka fram igen. September 2013 såg ni ju igår! 
Uppdatering: Justdet, det är ju oktober idag?!? *Fotar mer cambilder* Varning! Är totalt nyvaken och ofixad.
 
Oktober 2013

Börjar månaden med god frukost (tips! yoghurt blandat med hemkokt äppelmos + kanel + ekomüsli!) för att rusa upp på rummet när en läcker hantverkare kliver in när jag sitter i köket iförd pyjamas!? Dricker därför kaffe på rummet. Är även mycket trött idag pga sov dåligt inatt. 
TILLBAKA TILL STARTSIDAN


Här kan du skriva en liten presentation om dig själv & bloggen.

Glöm inte byta ut den tillfälliga profilbilden till din egna.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus